Tisdag

Hej hopp! 

Idag fick man känna på riktigt vinter. Blåst, snö och mörker när vi åkte till förskolan. Det är inte barra att packa in och ut två barn i bilen i detta väder. Eftersom Karin är gjord av socker så vägrar hon gå själv, så man måste ofta bära henne från bilen. Dessutom körde jag ner i diket på vägen hem. Tack och lov kom jag upp själv efter ett antal försök. Tacka vet jag fyrhjulsdrivet 🙏🏻 

På torsdag blir Ingrid tre månader och jag tycker att vi har lärt känna varandra ganska bra. Hon är lik Karin på många sätt. Vägrar ta nappen och suger på händerna istället, viftar hejvilt med armarna när hon är på väg att somna, har en liknade gubbfrisyr, skriker i bilen om den står still, är väldigt lättväckt och lägger alltid huvudet åt vänster så att vi måste kämpa varje dag med att lägga det åt höger för att hon inte ska bli platt på ena sidan. 

Men hon är också olik på andra sätt. Hon skriker inte alls på samma sätt. Hon är mycket nöjdare med tillvaron. Hon skriker inte när vi badar, hon kan ligga nöjt för sig själv en stund, hon sover bättre på nätterna och skriker oftast inte när vi försöker få henne att somna. Hon har dessutom en ganska tydlig dygnsrytm. Har hon varit vaken mer än 2 timmar så vet man att det är dags att sova. Hon brukar då somna ganska snabbt. Inte utan att man får jobba för det, men ändå. 
Karin kämpade ju emot in i det sista och kunde vissa dagar vara vaken i typ 5-7 timmar utan att sova. Ingrid sover dock ofta lite kortare stunder än vad Karin gjorde när hon väl sov. 
Jag är så avundsjuk på dom som bara kan lägga ner sina barn när det är dags att sova och att dom då somnar utan att vaggas på nåt sätt 🥲 Eftersom Ingrid bara somnar under rörelse så blir det liksom svårt att vara hos andra utan att ta med babynest, vagn eller sele. Hon har ju också varit förskyld sedan hon var 2 veckor. Rosslig i halsen, hostig och snorig. Det går aldrig över. Hon vaknar och hostar ganska ofta och på nätterna kan hon ibland knappt andas genom näsan. Stackarn. Hon lär ju få förkylningsastma 💔

Det känns ju hemskt att skriva, men det är ju faktiskt mycket enklare att tycka om ett lättsamt barn. Jag har ju såklart alltid älskat Karin mer än livet själv, men jag var ju betydligt mer irriterad på henne än vad jag är på Ingrid. Karin är liksom forfarande mer grinig är vad Ingrid är 😆 Hon är lättkränkt, känslig och svarar nej på allt. Igår vägrade hon sova och jag skulle tro att hon inte sover idag på förskolan heller.

Även fast Ingrid vaknar ganska ofta på nätterna så känner jag mig mer chill och utvilad än efter dom första månaderna med Karin. Även fast vi aldrig kan ta sovmorgon nu. Jag känner mig på bra humör, trots att det är kämpigt ibland. 

En bidragande orsak till mitt humör är min hy. Det kan ju låta ytligt, men få saker kan få mig på så dåligt humör som dålig hy och finnar. Min hy var ju katastrofal när jag var gravid och även innan dess. Nu är den bra och jag vet inte vad det beror på. Om det är för att jag inte är gravid, om det är för att jag ammar eller om det är tack vare nya produkter vet jag inte. Allt jag vet är att jag är så glad över att jag inte behöver sminka mig varje dag 👏🏼 Visst får jag finnar ofta ändå, men dom är hanterbara. 


Det blev det ett långt inlägg idag. Här kommer i alla fall några bilder från Kovlands mysiga julmarknad. 

Hej då! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Allmänt | | Kommentera |
Upp